28 Mayıs 2012 Pazartesi

Garo Paylan'a Canlı Yayında Tehdit Üstüne Soru Önergesi

Sırrı Süreyya Önder tarafından Türk Tarih Kurumu'nu sorumluluğunda tutan Bülent Arınç'a yöneltilen yazılı soru önergesinin içeriği şöyledir: 



Aşağıdaki sorularımın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
Sırrı Süreyya Önder
İstanbul Milletvekili 

1915 Ermeni Soykırımı'nın 97. yıldönümü nedeniyle 25 Nisan Perşembe Gecesi CNNTürk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge"de Ermeni okulları yöneticisi Garo Paylan, hukukçu-yazar Orhan Kemal Cengiz, Türk Tarih Kurumu (TTK) Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, "Ermeni Sorunu'nu Anlamak, Önyargıları Aşmak ve Nefretten Arınmak" kitabının yazarı ve eski milletvekili Uluç Gürkan ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar Ermeni meselesini tartışmak için bir araya gelmişlerdi.

Türk Tarih Kurumu isimli tarafınıza bağlı olan enstitü adına, Ermeni Soykırımı üzerine bilimsel görüşleri ifade etmek için orada bulunan Prof Dr. Kemal Çiçek programa katılan Garo Paylan’a “Sonunuz California’da biter” demiş, üstüne de “Hrant Dink’i Taşnaklar öldürdü” iddiasında bulunmuştur.

1)    Prof. Dr. Kemal Çiçek hakkında kullandığı söylem gerekçesiyle herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
2)    Prof . Dr. Kemal Çiçek adına kamuoyunda temsil ettiği kurumun itibarını zedelediği gerekçesiyle herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?
3)    Türkiye’nin ve coğrafyasının tarihini araştırmakla yükümlü Türk Tarih Kurumu, Prof. Dr. Kemal Çiçek’in ideolojik görüşlerini ve dışlayıcı perspektifini paylaşmakta mıdır?
4)    Bir bilim kurumunun, hele ki soykırım gibi fazlasıyla bıçaksırtı bir konuyu araştıran bölümünün başındaki birinin bu tür söylemleri ülkenin itibarını zedelemez mi?
5)    Türk Tarih Kurumu var olan devlet söylemini güçlendirmekle mi yoksa bilimsel verileri toparlayıp ortaya sonuçlar koymakla mı mükelleftir?
6)    Hrant Dink’In Taşnaklar tarafından öldürüldüğüne dair elinizde bir bilgi  var mıdır? Türkiye topraklarındaki Ermeniler’in soykırımdan bu yana yaşadığı travmaları böylesine komplo teorileriyle çözümlemek mümkün müdür? 
7)    Prof. Dr. Kemal Çiçek’in görevden alınması gündemde midir?
8)    Prof. Dr. Kemal Çiçek’in Ermeni Sorunu üzerinde görevlendirilmesi konusundaki atamayı yapan kimdir? Kendisinin görevlendirilmesinin özel bir sebebi var mıdır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder